duminică, 13 ianuarie 2013

Cinemaniac - Looper

            Cum credeţi că v-aţi înţelege cu o versiune a voastră din viitor? Oare aţi mai avea aceeaşi perspectivă asupra vieţii? Ei bine, cam la asta se rezumă Looper, unul dintre cele mai bune filme ale anului trecut. Și dacă nu l-ați prins la cinema, nicio problemă, variantele HD circulă de mult pe internet :). Uşor complicat pe alocuri, pelicula reușește să capteze atenția publicului și, uneori, să-l chiar surprindă.
            Rolurile principale se împart, nu în proporție egală, între Joseph Gordon Levitt și Bruce Willis. Cei doi joacă același personaj, însă în diferite momente din viață. Ideea filmului este în primă fază simplă, cel puțin pentru studiourile Holywood. Într-un viitor alternativ calătoria în timp s-a inventat, a devenit ilegală, iar organizațiile criminale o folosesc pentru a se descotorosi de anumite persoane. Așadar, când cineva trebuie să dispară e trimis în trecut ( cu vreo 30 de ani ) unde-l așteaptă niște asasini plătiți ( looperi ) al căror job e sa-l lichideze fără să pună întrebări și să scape de cadavru. Bun. Intriga filmului apare când looperi sunt obligați să-și omoare versiunile mai bătrâne, în termenii englezești ai filmului - to close the loop.
            Adepții genului science fiction o sa-l adore, filmul vorbește atât despre calatoria în timp, cât și despre mutația genetică. Totodată, ești pus în situația de a ține ori cu Willis, ori cu Levitt, lucru care te pune uneori pe gânduri. Așadar, luați-vă popcornul, închiriați DVD-ul ( wink! ) și ...
                              VIZIONARE PLĂCUTĂ!
            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu